Tips voor Liverpool

Wanneer jij een wedstrijd van Liverpool bezoekt is dit leuk te combineren met een citytrip. Liverpool is een oude havenstad vol geschiedenis waar genoeg te zien en te beleven valt. Om jouw reis tot een succes te maken staan hieronder een aantal tips en bezienswaardigheden die je kunt doen tijdens je verblijf.

Bezoek het Museum of Liverpool

Liverpool kent een lange geschiedenis. Om de stad goed te leren kennen is een bezoek aan het Museum of Liverpool een echte aanrader. Je maakt kennis met de 800 jaar oude geschiedenis van de stad. Je wordt meegenomen door de middeleeuwen, de scheepvaart periode wat een van de belangrijkste periodes van de stad was tot aan de Beatles. Kortom met een museumbezoek leer je direct alles over deze stad. Meer informatie vind je op de website van het museum.

Kom achter de Beatles story

De Beatles zijn misschien wel de meeste invloedrijke popgroep uit de geschiedenis geweest. Deze ‘Fab four’ komen uit Liverpool en in de stad is er een expositie die jou helemaal meeneemt in hun verhaal. Je komt langs de huizen waar Paul, Ringo, George en John zijn opgegroeid. Je wordt helemaal meegenomen in de muziekgeschiedenis van de vier en komt in nagebouwde muziekstudio’s. Kortom een cultureel hoogtepunt die niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Liverpool. Je entreebewijs om achter de Beatles story te komen koop je via de website van beatlesstory.com

Albert Dock bezoeken

Liverpool is een beetje het Rotterdam van Nederland. Het is van oudsher een echte havenstad en dit komt terug in het museum Albert Dock. Je ervaart hier hoe Liverpool eruit zag toen het nog een van de meest belangrijke havens van het Verenigd Koninkrijk was. Tevens is hier het Maritime Museum gevestigd. Hier vindt je ook een expositie over de rederij van de TITANIC. Tevens liggen in de haven nog een aantal historische schepen die zeker het bezoeken waard zijn. De Albert Dock bezoeken is dus zeker de moeite waard.

 

Stadiontour Liverpool of Everton

Voetbal stroomt door de aderen van de Liverpool inwoners. De stad kent twee clubs die op het hoogste niveau actief zijn. De stadions van beide clubs liggen op een steenworp afstand van elkaar en zijn zeker het bezoeken waard. Je kunt een rondleiding nemen waardoor je op plekken komt waar normaal geen supporters komen. Bezoek de kleedkamers, de dug-out, de persruimte en de musea die bij de clubs horen. Meer informatie over de Liverpool stadiontour vind je op www.stadiumtours.liverpoolfc.com en voor de stadiontour van Everton op www.evertonfc.com/tour